Majoitu Kuopion Hiltulanlahdessa Possakkatuvassa 

Possakkatupa 10 henkeä, noin 150 m2 (5 MH, OH, TK, 2 KPH, aula)

Possakkatupa on 1850-luvulla rakennettu kaksikerroksinen hirsihuvila Koivumäen kartanon pihapiirissä. Rakennukseen on tehty 90-luvulla laajennus, missä on eteinen ja kylpyhuone. Possakkatuvan sisätiloja on uusittu vuosien varrella. Asunto on muutettu asuinkäytöstä majoitustilaksi v. 2022 lopulla ja samalla on tehty pientä kunnostusta. Possakkatupa sopii vaikka kahdelle tai jopa kolmelle perheelle majoitukseen tai tilaa voi vuokrata myös ilman majoitusta kokouspäiviin tai pieniin perhejuhliin. Lemmikkieläimet sallittuja (lisämaksusta). 

Varustelu

Alakerta: 

– 2 makuuhuonetta, joista jokaisessa 2 erillistä sänkyä 

– oleskelutila/tupa, jossa Smart TV, Blu-ray-soitin ja kotiteatteri, radio 

– tupakeittiö 

– WC, jossa suihku 

– takka/leivinuuni 

– ilmalämpöpumppu 

– ruokailupöytä 10–12 hengelle 

– keittiön varustelu: induktioliesi, uuni, täyspitkä jääkaappi, kahvin- ja vedenkeitin, mikro, leivänpaahdin, tiskikone, astiat 15 hengen ruokailuun ja ruuanlaittoon 

– suodatinpaperi, kahvi, tee, leivinpaperi, folio, talouspaperi, suola, pippuri, sokeri 

Yläkerta: 

– 3 makuuhuonetta, joissa jokaisessa 2 erillistä sänkyä 

– isoimmassa makuuhuoneessa levitettävä sohva ja pinnasänky 

– aula, jossa työskentelytilaa 

– WC, jossa suihkukaappi 

– ilmalämpöpumppu 

Muuta: 

– sähköt, kylmä/lämmin vesijohtovesi 

– polttopuut 

– välttämättömyystarvikkeet (wc-paperi, suihkusaippua, shampoo ja hoitoaine) 

– silitysrauta ja -lauta, vaateripustimet 

– hiustenkuivaaja (yläkerran WC) 

– imuri ja siivousvälineet 

– palovaroittimet, häkävaroitin 

– jauhesammuttimet, sammutuspeitto 

– ensiapupakkaus 

– syöttötuoli, potta 

– aikakauslehtiä, pelejä 

– langaton internetyhteys (lisätietoja tupakansiossa) 

– kesällä puutarhakalusteet ja grilli, pihapelejä 

– Possakkatuvan rakennuksen toinen pääty on yksityisessä asuinkäytössä, samoin Koivumäen Kartanon päärakennuksen yläkerta. Kartanon iso puutarha on ravintolan pihaa ja sen anniskelualuetta. Possakkatuvan vieraille virkistäytymiseen on varattu tuvan takapiha kalusteineen 

– Pihapiirissä toimii myös Kasvunpolku Oy hevostoimintatalli 

– lakanat ja pyyhkeet tarvittaessa lisämaksusta (ilmoita tarpeesta etukäteen) 

Varaukset ja tiedustelut joko sähköpostitse kartano@koivumaenkartano.com tai puhelimitse +358 17 3614 291 (myyntipalvelu avoinna arkisin klo 9-16). 

SYKSYN 2023 UUSIIN VARAUKSIIN 2h PÄIVÄSAUNA VELOITUKSETTA (klo 10-18 välillä)! Normaalisti hinta 200-300 €/2h. Kysy lisätietoja kartano@koivumaenkartano.com

 

TARJOUKSET: 

SAUNAPAKETTI: 590 €/ 10 hlö

 • saunatilat 4 tunnin ajan (2 h saunomisaika)
 • ruuat 10 hengelle
 • 24 kpl saunajuomia (virvoke, olut, siideri, lonkero valinnan mukaan)
 • pyyhkeet, pesuaineet, loppusiivous
 • voimassa ma-la ajalla 8.1.-28.4.2024
 • varaukset tarjouksella arkisin max. klo 22 saakka (esim. klo 18-22) ja lauantaisin max. klo 20 saakka (esim. klo 16-20)
 • lisähenkilöt pakettiin +20 €/hlö ja lisäjuomat hinnaston mukaisesti
 • Hinta 590 €/ 10 hlö

 

KAHDEN PÄIVÄN KOKOUSPAKETTI 149 €/hlö:

 • arkisin ma-pe, voimassa 18.9.-24.11.2023 ja 8.1.-28.4.2024
 • 1 vrk majoitus Possakkatuvassa 
 • sisältää lakanat/pyyhkeet
 • 5-10 hlö
 • molempina päivinä ruokatarjoilut: aamukahvi suolaisella kahvileivällä, päivän lounas (erityisruokavaliot huomioidaan ilmotuksen mukaan), iltapäiväkahvi ja makea kahvileipä 
 • toisena aamuna runsaampi aamiainen
 • lisäpalvelut: sauna, päivällinen, illallinen

Hinnasto 1.1.2023-30.4.2024

Ennakkovarausmaksu on 50 % vuokrahinnasta. Loppulasku ja lisäpalvelut maksetaan paikan päällä ennakkoon sovittuna aikana. Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. Koivumäen Kartano pidättää itsellään oikeuden tilaus- ja toimitusehtojen sekä hintojen muutoksiin. 

 

MAJOITUS-/ YÖPYMISHINNAT: 

(1-10 henkilöä, hinnat sisältävät loppusiivouksen) 

SU – TO (tulopäivä klo 16:00 – lähtöpäivä klo 12:00) 

1 vrk 450 € 

2 vrk 550 € 

3 vrk 650 € 

4 vrk 750 € 

7 vrk 1 500 € 

PE – SU (tulopäivä klo 16:00 – lähtöpäivä klo 12:00) 

2 vrk 750 € 

Lisävuorokausi viikonloppuvarauksiin +100 € 

Juhlapyhät: joulu, uusivuosi, pääsiäinen, vappu, juhannus 3-4 vrk / 1 150 €.  

Lemmikkimaksu +30 €/vierailu. 

 

PÄIVÄVUOKRAT: 

(hinnat ilman majoitusta 1-20 hlö, hinnat sisältävät loppusiivouksen) 

MA -TO

klo 8-16 arkipäivä 150 € 

klo 17-24 arki-ilta 150 € 

PE, LA TAI SU

klo 12-24 koko päivä 450 € 

Lisäpalvelut

tilattava viimeistään 3 arkipäivää ennen varauksen alku

 

TARJOILUT: 

kevyt aamiainen toimitettuna jääkaappiin +10 €/hlö (asiakas laittaa itse tarjoilut esille ja keittää kahvit) 

runsas aamiainen +25 €/hlö toimitettuna tupaan klo 7.30-10 välillä 

aamu- tai iltapäiväkahvi ja suolainen TAI makea kahvileipä tupaan toimitettuna +10 €/hlö (kahvit termarissa) 

lounas/päivällinen tupaan toimitettuna +26,90 €/hlö 

Iltapala tupaan toimitettuna alkaen +10 €/hlö 

Kysy ruokailumahdollisuutta myös Koivumäen kartanon ravintolassa! 

 

PETIVAATTEET JA PYYHKEET:

liinavaatteet ja pyyhkeet +20 €/hlö  

 

VÄLISIIVOUS:

+ 75 €/kerta 

 

SAUNA: 

tilaussauna Koivumäen kartanon päärakennuksen kellarissa 

ma-to +200 €/2 h, pe-la +300 €/2 h, su ja juhlapyhät hinnoitellaan erikseen 

Tarkista saatavuus aina. Juhlapyhinä voi olla osittain rajoitettu palvelukapasiteetti. 

Yleisiä ohjeita

Varaaminen ja maksaminen

Varauksen tekijän tulee olla 18 vuotta täyttänyt tai muulla tavalla oikeustoimikelpoinen henkilö tai muu taho. Varausta tehtäessä tulee sopia mahdollisista kokouksista, juhlista tai muista haluttavista lisäpalveluista sekä mukana olevista lemmikkieläimistä. Lisäpalvelut voi varata myöhemminkin, kuitenkin viimeistään 3 arkipäivää ennen varauksen alkua. 

Vieras on velvollinen noudattamaan lakia, yleisiä hyviä tapoja sekä kohteen sääntöjä vierailunsa aikana. 

Varauksen vastaanottamisen jälkeen asiakkaalle lähetetään sähköpostitse varausvahvistus, jossa on kohteen tarkemmat tiedot sekä asiakkaan tekemän varauksen ja lisäpalveluiden tiedot. Sähköisen lukituksen avainkoodi lähetetään saapumisvuorokauden aikana ja se on voimassa koko vierailun ajan. 

Varaus on vahvistettu, kun asiakas on suorittanut majoitusvarauksessa ennakkomaksun 50 % vuokrahinnasta, tai on maksanut sekä ennakkomaksun että loppusuorituksen yhdellä kertaa. Päivä- ja iltavuokrista maksetaan koko vuokrasumma ennakkoon. Maksun voi maksaa laskulla (laskutuslisä +9 €) tai paikan päällä ennakkoon sovittuna aikana käteisellä tai tyypillisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Yritysasiakkailta laskutetaan vuokra ja lisäpalvelut kokonaisuudessaan varauksen päättymisen jälkeen. 

Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen 

Mikäli asiakas joutuu perumaan varauksensa, tulee hänen ilmoittaa asiasta välittömästi Koivumäen Kartano Oylle kartano@koivumaenkartano.com tai puhelimitse +358 17 3614291. Puhelimella tehdystä peruutuksesta tulee lähettää lisäksi kirjallinen vahvistus asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.  

Varauksen voi perua ilman kuluja ennen ennakkomaksun eräpäivää. Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa vähintään 28 vrk ennen majoituksen alkua, palautetaan suoritettu maksu vähennettynä toimistomaksulla (50 €/varaus). Tilavarauksissa ilman majoitusta tulee peruutus tehdä vähintään 14 vrk ennen varauksen alkua. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin, peritään koko vuokrasumma. 

Omistajalla on oikeus keskeyttää vierailu vieraista johtuvista syistä. Keskeytys on hyväksyttyä, mikäli vierailu toteutuu varauksessa annetuista tiedoista merkittävästi poiketen. Samoin vierailu on oikeus keskeyttää, mikäli vieras syyllistyy järjestyshäiriöihin tai merkittäviin kohteen sääntöjen rikkomisiin tai omistajalla on muulla tavoin merkittävä peruste epäillä henkilöiden tai omaisuuden olevan vaarassa.  

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (Force Majeure), vuokranantaja voi perua varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada vuokranantajalle maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. 

Koivumäen Kartano Oy pidättää itsellään oikeuden tilaus- ja toimitusehtojen sekä hintojen muutoksiin. 

Varausaika 

Majoitusvarauksissa Possakkatupa on käytössäsi tulopäivänä alkaen klo 16 ja lähtöpäivänä klo 12 saakka. Mikäli muita varauksia ei ole saapumista edeltävänä päivänä tai poislähtöpäivänä, voidaan vuokra-ajan alkamisesta tai loppumisesta neuvotella erikseen. Arkisin päivävaraus klo 8-16 ja iltavaraus klo 17-24. Viikonloppuisin (pe, la tai su) koko päivän varaus klo 12-24. Mahdollisista lisätunneista on sovittava etukäteen ja niistä voidaan veloittaa erillinen maksu. Voit tarkastaa sinulle erikseen sovitut kellonajat varausvahvistuksestasi. 

Vuokratila 

Vuokratilassa saa majoittua viranomaismääräyksen mukaan enintään 10 henkilöä. Majoittuva asiakas täyttää tupaan tullessaan sieltä löytyvän matkustajailmoituksen ja jättää sen tupakansioon. Mahdollisissa juhla- tai kokoustilaisuuksissa (ei majoitusta) suositellaan henkilömäärän olevan enintään 20. Mikäli tilassa on enemmän kuin sallittu henkilömäärä, on asiakas vastuussa esim. onnettomuuden sattuessa. 

MUUTA: 

Huomioithan myös Koivumäen alueen muut asiakkaat ja asukkaat, eläimet ja liiketoiminnan. Possakkatuvan rakennuksen toinen pääty on yksityisessä asuinkäytössä, samoin päärakennuksen yläkerta. Kartanon iso puutarha on ravintolan pihaa ja sen anniskelualuetta. Possakkatuvan vieraille virkistäytymiseen on varattu tuvan takapiha kalusteineen.

Koivumäen kartanon ja Possakkatuvan historiaa

Koivumäen Kartanon historia alkaa 1700-luvulta. Elettiin Ruotsin vallan aikaa, ja Hiltulanlahden kylällä oli neljä taloa. Ruotsin kuningas Kustaa IV Adolf katsoi, että näissä sotilasvirkataloissa oli liikamaita, joten hän perusti isonjaon yhteydessä 1792 Björkbackan eli Koivumäen tilan kooltaan 1700 ha. Kuningas oli maakuntamatkallaan 1802 ja yöpyi Savon vierailullaan Kuopiossa, lääninkamreeri asessori Gustaf Saloniuksen residenssissä. Kuningasta pidettiin ilmeisen hyvänä, koska hän antoi lahjakirjalla rälssioikeuden ja Koivumäen tilan Saloniukselle. Saloniuksen jälkeen Koivumäen tilan perivät hänen 3 poikaansa, jotka saivat nopeasti tuhlattua perityn omaisuuden, joten tila pakkohuutokaupattiin vuonna 1869. Silloin tilan huusi itselleen kauppaneuvos Gustaf Ranin.

Ranin kehitti paljon Koivumäen tilaa ja sen toimintaa ja hän perusti yksityisen kansakoulun Alapihaan, jotta kylän ja tilan lapset saivat käydä omaa koulua. Tilan koko oli suurimmillaan noin 2000 hehtaaria ja tilalla elettiin hyvin omavaraisesti maa- ja metsätaloudesta. 1800-luvun lopusta 1900-luvun alkuun vakituisia työntekijöitä oli 20 ja päivätyöläisiä 180. Oli oma meijeri, lehmiä 60-70, hevosia, lampaita, 700 sikaa. Possakkatuvan arvioitu rakennusvuosi on noin 1850 ja se on valmistettu hirrestä. Rakennus sijaitsee Koivumäen pihapiirissä vastapäätä Koivumäen kartanon keltaista päärakennusta. Kokonaisuudessaan rakennuksessa on kolme osaa, joista yksi on Possakkatupa. Se oli aikoinaan päivätyöläisten talo, jonne tuli myös kaikkien postit. Rakennus on toiminut myös väentupana, jossa palvelusväki, rengit ja piiat sekä pehtoori on majoittunut.

Liity postituslistallemme!

Se ei maksa mitään! Liittymällä kuulet ensimmäisenä tarjouksistamme.