Ravintolatoiminnan aloittivat Kirsti ja Harry Dunkel, kun he perustivat Koivumäen Kartanon ravintolan vuonna 1999 oman kotinsa alakertaan. Alkuun ravintola toimi pelkästään tilauksesta lähinnä viikonlopun perhejuhlien pitopaikkana. Vähitellen toiminta on kasvanut vuosi vuodelta. 

Hanna Eskanen tuli mukaan 2000-luvun alussa, Sari Saavalainen vuonna 2002 ja Harri Ruutiainen vuonna 2006. Ravintolaa yhtiöitettiin uudestaan vuonna 2008, jolloin Eskanen, Saavalainen ja Ruutiainen ostivat ravintolasta osakkuudet. Kirsti jäi eläkkeelle loppuvuodesta 2016, ja tällä hetkellä neljänneksen yrityksestä omistaa Kirstin mies Harry Dunkel. Toimitusjohtajana toimii  Harri Ruutiainen, ravintolapäällikkönä Hanna Eskanen ja kehitysjohtajana Sari Saavalainen. Lue historiasta lisää täältä

Tänä päivänä meillä on 150-paikkainen ravintola kokouksiin ja juhliin. Tunnelmallinen 20-paikkainen edustussauna löytyy päärakennuksen kellarista. Lisäksi teemme paljon catering-pitopalvelua ympäri Kuopiota mm. muistotilaisuuksia seurakuntataloille ja lounastoimitusta yritysten omiin tiloihin. 

Jo vuodesta 1792 on Koivumäen Kartanon mailla eletty osana suomalaista vuodenkiertoa, lähellä luontoa, sen antimista, rauhasta ja kauneudesta voimaa arkeen ammentaen. 

Kauppaneuvos Gustav Raninin asettauduttua isännäksi 1869 tunnettiin Koivumäen kartano sekä liikeneuvotteluiden että juhlan, riemun ja yhdessäolon tyyssijana. Kartanolla järjestetyissä pidoissa vieraat tanssivat isoäidin soittaman gramofonin tahtiin ja pöydät notkuivat kesäillan lumossa. 

Tuosta lumosta muistuttaa 1907 rakennetun päärakennuksen juhlasalin nurkassa seisova Aili-tädin flyygeli. Yhä silloin tällöin, kiireettä nautitun aterian päälle, vapauden täyttäessä mielen, saattaa joku vieraistamme soittaa sillä kappaleen tai pari. Ihan vain koska sydän käski. 

Sitä sydämen ääntä me Koivumäessä vaalimme. Se on läsnä höyryävän aterian ensituoksussa, makuhermojen ja mielihyvän kohtaamisessa sekä omistautumisessa puhtaille luonnon antimille, Se on läsnä katseen hakeutuessa peltojen taa horisonttiin, elämän muuttuessa elämykseksi. 

Nauti pitkä lounas, kuppi parasta kahviamme tai rentouttava ilta rakkaiden seurassa. Koivumäen kartanossa kohtaavat ruoka ja rauha. 

Liity postituslistallemme!

Se ei maksa mitään! Liittymällä kuulet ensimmäisenä tarjouksistamme.