Koivumäen Kartano Oy aloittaa majoitusliiketoiminnan 1850-luvulta olevan Possakkatuvan vuokrauksella

Koivumäen Kartanon matkailuliiketoimintaa lähdetään kehittämään vuoden 2023 alusta majoitusliiketoiminnalla. Kartanon pihapiiriin kuuluva vanha 1850-luvulta oleva Possakkatupa on edellisen syksyn aikana remontoitu kymmenelle hengelle vuokrattavaksi huvilaksi. Huvilaa voivat vuokrata yksityiset asiakkaat sekä yritykset omiin tarpeisiinsa tai kartanon muihin palveluihin yhdistettynä. Huvilassa vanhaa tunnelmaa luovat muun muassa alkuperäiset hirsiseinät ja pönttöuunit.

Kartanon pihapiiri on suojeltu museoviraston suojelumerkinnällä SR3, eli rakennukset tulisi pitää kunnossa ja pihapiiri koskemattomana. Majoituspalveluiden avaamiselle olemassa olevaan rakennukseen ei onneksi kuitenkaan ollut mitään estettä. Kartanon ravintolan asiakkaat ovat jo pidemmän aikaa kyselleet majoitusta erilaisiin juhliin ja tapahtumiin, ja nyt sellainen vihdoinkin saadaan tarjottua, kommentoi Koivumäen Kartano Oy osakas ja kehitysjohtaja Sari Mielonen iloisesti tuoretta uutista. – Uskon, että kysyntää riittää niin yritysten johtoryhmissä ja hyvinvointipäivissä kuin perhejuhlissakin, Sari jatkaa.

Koivumäen Kartano Oy on vuonna 2008 perustettu yritys, joka tarjoaa kokous- ja juhlapalveluita. Koivumäen Kartanon tilan historia alkaa kuitenkin jo vuodesta 1792, kun Ruotsin kuningas katsoi, että sotilasvirkataloissa oli liikamaita ja perusti uuden Björkbacka-nimisen tilan. Kauppaneuvos Gustaf Emanuel Ranin osti tilan itselleen pakkohuutokaupasta vuonna 1869. Raninin tytär Alma Biese on rakennuttanut tilan nykyisen jugend-tyylisen päärakennuksen 1907. Koivumäen tila kaikkine rakennuksineen on yhä edelleen Raninin suvun omistuksessa. Kartanon päärakennuksen alakerta on muutettu yksityisasunnosta ravintolaksi vuonna 1999.

Possakkatuvan arvioitu rakennusvuosi on noin 1850 ja se on valmistettu hirrestä. Rakennus sijaitsee Koivumäen pihapiirissä vastapäätä Koivumäen Kartanon päärakennusta. Kokonaisuudessaan rakennuksessa on kolme osaa, joista yksi on Possakkatupa. Se oli päivätyöläisten talo, jonne tuli kaikkien postit ja siellä tehtiin kaikenlaisia tilan ja talon töitä, korjattiin hevosten varusteita ja muuta sellaista. Rakennus on toiminut myös väentupana, jossa palvelusväki, rengit ja piiat sekä pehtoori on majoittunut.

Koivumäen Kartanon uuden majoitusliiketoiminnan avaus on osa vuonna 2019 alkanutta pidemmän aikavälin kehitystavoitetta, jossa koko aluetta on lähdetty kehittämään matkailun ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Koivumäen kehittämisen ensimmäisessä osassa vuonna 2020 aloitti alueella uusi hyvinvointipalveluihin liittyvä liiketoiminta Kasvunpolun hevostoimintatalli. Yritys on vuokralaisena kartanon pihapiirissä olevassa hirsitallissa ja pihatoissa lähes 30 ponin ja hevosen voimin.

– Olemme saaneet tuoda Koivumäen alueen palveluihin muun muassa eläinavusteisen nepsyvalmennuksen, HeLMi hetken eli hevoset, läsnäolo ja mindfulness, eläin- ja luontoavusteista toimintaterapiaa, eläinavusteista NUOTTI-valmennusta, lastensuojelun perhetyötä talliympäristössä, hevosavusteiset hyvinvointipalvelut ja lyhytterapiat ja työnohjaukset sekä omaväylä-kuntoutusta talliympäristössä, iloitsee Kasvunpolku Oy toimitusjohtaja Salla Kolmakow.

– Yhteistyö on sujunut hyvin ja Kasvunpolku on sitoutunut yhdessä Koivumäen Kartanon kanssa kehittämään aluetta matkailun hyväksi, lisää Mielonen

Mielonen on erityisen iloinen siitä, että Koivumäen Kartanon liiketoiminta ja kehitys on kaikesta huolimatta mennyt eteenpäin vuosien varrella ja toimiala on selviytynyt yli erittäin haastavista viime vuosista.

– Koivumäen alueen systemaattinen kehittämistyö on aloitettu vuonna 2019. Paljon on tullut sellaisia mutkia matkaan, joihin ei osattu todellakaan mitenkään varautua, mutta katsotaan, mitä nyt tulevaisuus tuo tullessaan. Mennään kuukausi ja vuosi kerrallaan ja toivottavasti tämä on vasta alkua uudelle tulevaisuuden suunnalle, Mielonen tuumaa.

Lisätietoja:

Sari Mielonen
kehitysjohtaja, Koivumäen Kartano Oy
sari.mielonen@koivumaenkartano.com
p. 040 5921 343

Liity postituslistallemme!

Se ei maksa mitään! Liittymällä kuulet ensimmäisenä tarjouksistamme.