Mission Positive Handprint -hanke finalistina PRO 2023 -kilpailun Vastuullisuus-sarjassa

Koivumäen kartano on mukana vuonna 2021 käynnistyneessä Mission Positive handprint -hankkeessa. Syyskuun 2021 alussa käynnistynyt kaksivuotinen Mission Positive Handprint -hanke tukee ravintola-alan yritysten muutoskyvykkyyttä ja entistä vastuullisimpien ja ekologisempien toimintatapojen omaksumista. Se toteutetaan Laurea-ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Hankkeessa verkotetaan ravitsemisalan yrityksiä kolmessa maakunnassa; Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa. Tärkeänä aspektina on ravintoloiden vertaisoppiminen toisiltaan koskien hyviä vastuullisuuskäytänteitä ja heille järjestetään tähän tilaisuuksia hankkeen aikana yli maakuntarajojen.

Laurean koordinoima Mission Positive Handprint -hanke on yksi PRO 2023 -tunnustuspalkintojen Vastuullisuus -sarjan kolmesta 1.12. julkistetusta finalistista. Vastuullisuuspalkinto myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämiseksi HoReCa -alalla.

PRO – finaaliin pääseminen on todella upea tunnustus

PRO – palkinnot ovat ylivoimaisesti Suomen arvostetuin ravintola-alan tunnustus, ja finaalikolmikkoon pääseminen on jo itsessään upea huomion osoitus Mission Positive Handprint -hankkeelle. Suurin kiitos tästä kuuluu meidän 30 pilottiravintolalle, jotka ovat tämän hankkeen keskiössä, sekä kolmen ammattikorkeakoulun hanketiimeille, sanoo hankkeen koordinoijan projektipäällikkö Anne Turunen.

Mission Positive Handprint -hankkeen läpileikkaavat teemat ovat vastuullisuusviestintä, ruokahävikin hallinta, ruoan hiilijalanjälki, kestävät noutoruokapalvelut, uudet kestävät ruokapalvelukonseptit ja nyt erityisesti ajankohtaiseksi noussut energiakulutus. Hankkeen ravintolat saavat kokeiltavakseen valitsemiensa vastuullisuusteemojen toimintamalleja ja niitä tukevia digiratkaisuja hankkeen aikana. Jokerina hankkeen teemoihin nousi pilottiravintoloiden esiin tuomana sosiaalinen vastuu. Tämä kuvastaa hyvin pilottiravintoloiden tahtoa nostaa esiin myös alan epäkohtia ja rakentaa alaa tulevaisuudessa kestävämmäksi, sanoo Mika Vitikka, hankkeen ravintola-asiantuntija Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Hankkeen aikana järjestetään aivan kaikille avoimia työpajoja, useita tietoiskuja ravintolatoiminnan vastuullisuuteen liittyvistä asioista sekä mm. webinaareja ja seminaareja, joihin on osallistunut jo tuhansia ravintola-alan ammattilaisia ja asiantuntijoita ympäri Suomen.

Hankkeen kaikki materiaali, tallenteet, tietoiskut ja tuleva loppujulkaisu ovat kaikkien saatavilla osoitteessa missionpositivehandprint.fi ja Youtubessa.

Hanke on jatkoa Laurean ja Forum Virium Helsingin vuosina 2019–2021 toteutetulle Mission Zero Foodprint – hankkeelle, jonka ’Ravintolat Hiilijalanjäljillä’ – työkirjan löydätte täältä.

Julkaisua on käytetty laajasti ravintoloissa ja opetuksessa. Samanlaiseen käytännölliseen vastuullisuus – julkaisun tuottamiseen uusilla teemoilla pyritään myös Mission Positive Handprint – hankkeessa.

 

PRO on HoReCa-alan arvostetuin tunnustuspalkinto. Palkinnot jaetaan vuosittain 16 eri sarjassa. Vastuullisuuspalkinto myönnetään taholle, joka tekee erityistä työtä kestävän kehityksen periaatteiden edistämisessä HoReCa-alalla. Vastuullisuussarjassa PRO -tuomaristo päättää palkinnon saajan, mutta muista sarjoista poiketen erikseen kutsuttu raati valitsee finalistit. Kilpailun voittajat julkistetaan PRO-gaalassa 18.1.2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. Gaalan ja tapahtuman järjestää vuosittain Aromi-lehti.

Liity postituslistallemme!

Se ei maksa mitään! Liittymällä kuulet ensimmäisenä tarjouksistamme.