Koivumäen Kartano – Ympäristövastuullisuus matkailu- ja ravintolapalveluissa

Koivumäen Kartanon sijainti upeassa maaseutumiljöössä Hiltulanlahden rannalla on yksi matkailun menestyksen avaintekijöistä. Ei siis ihme, että luonto ja ympäristön huomioiminen ovat tärkeässä osassa kartanon päivittäisessä toiminnassa. Koivumäen Kartanollakäyttöön otetun Ekokompassi-järjestelmän myötä ympäristöasioiden hallintaa on ollut mahdollista kehittää entistä järjestelmällisemmin, ja ympäristösertifikaatin myötä ympäristövastuullinen toimintatapa saadaan paremmin näkyväksi myös asiakkaille.

Oletko miettinyt mitä ympäristövastuullisuus tarkoittaa sinun arjessa?

Koivumäen Kartanolla se tarkoittaa historian vaalimista, turhan kuluttamisen välttämistä ja paikallisen palvelun sekä ruuan suosimista. Arvostamme rauhaa, maaseutuympäristöä ja perinteiden jatkumista. Toiminnassa pyritään vähentämään haitallisia ympäristövaikutuksia mm. vähentämällä energian- ja veden kulutusta sekä parantamalla materiaalitehokkuutta.

Ympäristöohjelman tärkeimpiä asioita ovat energian, veden ja materiaalien säästäväinen käyttö, tehokas lajittelu ja ympäristövaikutusten huomioiminen hankinnoissa. Kunnioitamme puhdasta luontoa ja kannatamme roskattomuutta. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään lähellä tuotettuja palveluita, tuotteita ja elintarvikkeita. Suosimme hankinnoissa mahdollisuuksien mukaan vähemmän ympäristöä kuormittavia vaihtoehtoja. Jokainen työntekijä vastaa osaltaan ympäristötavoitteiden toteutumisesta ja on velvoitettu toimimaan niiden mukaisesti.

Huomioimme toiminnassamme vuodenaikojen ja sesonkien merkityksen. Puhdas ruoka on vahvuutemme ja kaiken toimintamme lähtökohta. Otamme huomioon Koivumäen tilan pitkän perinteen ja ympäristöä kunnioittavan sekä säästävän toimintatavan. Kesäaikoina kartanolla lampaat huolehtivat ympäristön hoidosta ja kanat vähentävät biojätteen määrää ekologisesti.

Henkilökuntamme on sitoutunut ympäristöarvoihin ja toivomme myös, että kuluttajat osaavat pikkuhiljaa kiinnittää näihin asioihin entistä enemmän huomiota. Uskomme että ekologisuus kaikissa matkailu- ja ravintolatoiminnan muodoissa on entistä vahvemmin tulevaisuuden suuntaus ja me olemme tässä jo pitkällä.

Koivumäen Kartano on suosittu matkailukohde ja juhlapaikka erityisesti kesäkaudella.Tapahtumat ja lounaat ovat avoinna kaikille ja esimerkiksi kartanon kesälounas juhannuksesta elokuulle houkuttelee matkailijoita niin läheltä kuin kaukaakin.

Liity postituslistallemme!

Se ei maksa mitään! Liittymällä kuulet ensimmäisenä tarjouksistamme.

Captcha
captcha
Reload