Häät

Romanttinen hääpaikka Kuopiossa

Mitä suuremmat juhlat ja mitä tarkemmat toiveet teillä on ajan, paikan tai palvelujen suhteen, sitä aikaisemmin kannattaa järjestelyt aloittaa. Vuoden tai ylikin järjestelyaika on aivan normaalia, eikä mitään ‘häähössötystä’. Jos aloittaa häiden järjestämisen vaikkapa vuotta ennen juhlapäivää varaamalla juhlapaikan ja kirkon, niin se ei todellakaan tarkoita sitä, että häitä tarvitsee suunnitella joka päivä vuoden ajan. Tosiasia vain on, että jos haluaa juuri tietyn suositun juhlapaikan, kirkon, pitopalvelun tai vaikkapa bändin juuri tiettynä suosittuna kesälauantaina, niin se on pakko varata vuotta ennen.

Me autetaan teitä tästä eteenpäin. Tahdon. Tervetuloa palveltavaksi!

Katso Kartanon Juhlabuffet tästä, Kartanon emännän menu tästä ja Pehtoorin pitopöytä tästä.

Katso lisäkuvia Koivumäen kartanosta täältä.

 

Tilavuokra hääjuhlat sekä yksityistilaisuudet

Juhlatilavuokra hääjuhlasta/yksityistilaisuudesta: yli 80 henkilöä 690 €/päivä , 40-80 henkilöä 790 €/päivä ja alle 40 henkilöä 990 €/päivä. Sunnuntait ja pyhäpäivät sovitaan erikseen. Tilat käytettävissänne klo 10-24. Jatkoaikaa on mahdollista saada klo 01.30 saakka ja sulkemisaikamme on viimeistään klo 02.00. Lisätunnit +150 €/h.

Juhlavuokra sisältää tarvittavat hääjuhlan suunnittelupalaverit. Juhlapäivän aikana: kartanon ravintolatilat yksityistilaisuutena, pöytäjärjestys toiveenne mukaan, valkoiset pöytäliinat, juhlakattaukset, katelautaset ja väritoiveenne mukaiset paperiset ruoka- ja kahviservietit. Valkoiset kangasservietit +1 €/kpl. 


Salit ja henkilömäärät

Varaamme juhlianne varten teille oman tilan tai koko kartanon ravintolatilat. 

  • Juhlasali max 50 henkilölle
  • Isännänsali max 30 henkilölle
  • Emännänsali max 20 henkilölle
  • Keltainen sali max 30 henkilölle
  • Hellahuoneet max 30 henkilölle
  • Saunakabinetti max 25 henkilölle 

Koko Kartanon kapasiteetti on 150 vierasta ja lisäksi käytössänne on upea puutarha. 

Majoitus

Mikäli tarvitset majoitusta, katso Possakkatupa tästä. Possakkatupaan mahtuu 10 henkeä majoittumaan 5 makuuhuoneeseen.


Äänentoisto

Kartanon äänentoistojärjestelmä kattaa koko talon. Kaiuttimet löytyvät jokaisesta salista ja tunnelmallinen taustamusiikki omalta musiikkisoittimeltasi kuuluu hyvin ruokailun aikana. Puheita voi pitää mikrofonin välityksellä vaikka kahvien lomassa. Musiikki: Annan Ohjelmapalvelut auttaa teitä suunnittelemaan musiikin juuri teidän tilaisuuteen sopivaksi. Kartanon juhlasalista löytyy Aili-tädin yli 100-vuotta vanha flyygeli, joka on yhä vieraiden käytössä. Myös oman bändin tai DJ:n voitte hankkia tiloihimme. 


Tanssit

Tanssitilaa voidaan järjestää joko Keltaiseen saliin tai Isännänsaliin, toiveenne sekä bändin ja tilaisuuden koon mukaan. Ulos on myös mahdollista vuokrata teltta sekä tanssilattia, mikäli haluatte järjestää tanssit puutarhassa. 


Ohjelma

Ohjelmaa voitte halutessanne järjestää itse tai tilata kauttamme. Annan Ohjelmapalvelun kautta löydät laadukkaan esiintyjän juhlaasi, taikuri, pelle, trubaduuri. 


Kokousvälineet

Käytettävissänne on wifi, valkokangas, dataprojektori, fläppitaulu ja tussit. 


Henkilökunta

Kartanon väki auttaa teitä kaikissa juhlan järjestelyissä alusta loppuun asti. Autamme teitä järjestämään onnistuneet juhlat. 


Siivous

Henkilökuntamme huolehtii siivouksesta, teidän tarvitsee vain kerätä mahdolliset omat koristelut sekä lahjat mukaanne. 


Hää-/ juhlapalaveri

Suunnittelupalaveri järjestetään mahdollisuuksien mukaan Kartanolla noin kuukautta ennen juhlan ajankohtaa. Silloin sovimme aikataulut, pöytämuodot, koristelut sekä tarjoilut. 


Juhlakattaus

Juhlakattaukseen kuuluvat  valkoiset pöytäliinat, koristeliinat, katelautaset, toivomanne väriset paperiservietit sekä servietit kahville. Kartanon henkilökunta huolehtii juhlakattauksista. 


Pöytäjärjestys

Pöytämuodot sovitaan juhlapalaverissa ennakkoon yksilöllisten toiveidenne ja tilojen mahdollisuuksien mukaisesti. 


Pöytäkartat

Meiltä saat pöytäkarttoja suunnittelun avuksi. Muista vaihtoehdoista voi sopia yhdessä henkilökunnan kanssa. 


Koristelu ja kukat

Voitte halutessanne tuoda omat koristelut tai käyttää meidän tai yhteistyökumppanimme apua koristeluun. Pitkät kynttilät kaikkiin pöytiin ja seisovaan pöytään, pöytäkukat maljakoissa sekä seisovan pöydän kukat tarjouksen mukaan. Kukat tilaamme Heikkisen Kukkatarhalta Vehmasmäestä. 

Koristelemaan pääsette juhlapäivänä yleensä klo 10 alkaen, aikataulut sovitaan Kartanon väen kanssa ennakkoon. 


Menut

Vuoden hää- ja juhlamenumme valmistuvat aina tammikuussa. Kaikki juhlatilaisuudet toteutetaan toiveidenne mukaan, menu voidaan räätälöidä teille sopivaksi. Lapset: alle 4 v. ruokailevat veloituksetta ja 4-12 v. lapset ½ hintaan. 


Henkilömäärän vahvistaminen

Henkilömäärä vahvistetaan viimeistään 7 vrk ennen tilaisuuden ajankohtaa. Ilmoita aikuisten, 4-12 v. lasten ja alle 4 v. lasten lukumäärät. Laskutamme tilaisuuden vahvistettujen lukumäärien mukaisesti. 


Ruoka- ja juomatarjoilujen vahvistaminen 

Ruoka- ja juomatarjoilut tulee vahvistaa ravintolaan viimeistään 7 vrk ennen tilaisuuden sovittua ajankohtaa. 


Erityisruokavaliot

Pyydämme ilmoittamaan mahdolliset erityisruokavaliot ennakkoon. Kaikki ruokatuotteemme ovat laktoosittomia ja pääsääntöisesti myös gluteenittomia. Huomioimme erityisruokavaliot ilmoituksenne mukaisesti. 


Tilaisuuden kulku

Emännöimme/isännöimme tilaisuutenne alusta loppuun asti, voitte itse keskittyä juhlimaan vieraidenne kanssa. 
Ohessa suuntaa antavaa aikataulua tilaisuuteenne. 
– Saapumiseen ja alkumaljoihin varataan aikaa noin puoli tuntia. 
– Alku- ja pääruokaan kannattaa varata aikaa henkilömäärästä riippuen noin 1,5-2 tuntia. 
– Keittiömestari esittelee menun, kaadamme ruokajuomat ja ruokailu tapahtuu pöytäkunnittain. 
– Pääruoan jälkeen kenties hieman taukoa, puheita, jaloittelua ja mahdollisesti ohjelmaa ennen kahveja, tähän on hyvä varata aikaa noin tunti. 
– Kahvitteluun varataan aikaa puolesta tunnista tuntiin. 


Baari

Raninin Kauppahuoneen oma baari palvelee juhlaväkeä tilaisuuden alkamisesta alkaen aina klo 23.30 saakka. Valikoimasta löytyypaikallisen Lignell&Piispasen tehtaan lähes koko tuotevalikoima, laadukkaat Tampereen Viinitukun viinit ja Olvin ja RPS:n tuotteet. 


Juomat

Juhlamenujen hintaan kuuluvat kotikalja, vesi ja mehu. Muita ruokajuomia voitte tilata ennakkoon tai vieraat voivat myös ostaa juomia baarista omalla rahalla. 


Viinilistat

Viinilistamme valmistuvat tammikuussa. Viinit ovat pääsääntöisesti Tampereen Viinitukun valikoimasta. 

Juhlajuomien menekin arvioiminen: 
– 1 kuohuviinipullo riittää noin 7:lle vieraalle. 
– Ruokaviiniä tarjotaan yleensä 2-3 kierrosta. 
– 1 viinipullosta riittää noin 5:lle vieraalle. 
– Viinit laskutamme avattujen pullojen mukaan. 
– Kahvin kanssa sopii konjakki/likööri L&P:n valikoimasta. 


Omat juomat/ruoat

Koivumäen Kartano pihapiireineen on anniskelualuetta, Koivumäen Kartanossa on anniskeluoikeudet. Kaikki juoma- ja ruokatarjoilut tulee ainoastaan Koivumäen Kartanon ravintolan toimesta. Anniskelupaikan läheisyydessä omien juomien nauttiminen on kielletty. Ravintolan keittiö valmistaa kaikki ruokatarjoilut. Halutessanne voitte kuitenkin tuoda omat pikkuleivät ja hääkarkit kahvipöytään. 

Sauna

Juhlaan on mahdollista yhdistää myös saunominen Kartanon tunnelmallisessa puulämmitteisessä kellarisaunassa. Tilaussauna ma-to 200 €/ryhmä, pe-la 300 €/ryhmä. Sunnuntait tarjouksen mukaan. Hinta sisältää saunomisaikaa 2 tuntia, pyyhkeet, pesuaineet ja loppusiivouksen. Lisälämmitystunnit saunasta +150 €/h. Saunalla on myös anniskeluoikeudet, ei omia juomia. 


Varausmaksu hääjuhlasta tai yksityistilaisuudesta

Hääjuhlan/yksityistilaisuuden varausmaksu laskutetaan heti vastaanotettuamme tilavarauksen. Maksamalla ennakkovarausmaksun 500 €, vahvistatte varauksenne. Ennakkovarausmaksu hyvitetään lopullisesta hää-/juhlalaskusta. Mikäli varaus peruuntuu alle 6kk ennen tilaisuutta, ei ennakkovarausmaksua palauteta. 


Vihkiminen

Koivumäen Kartano on suosittu vihkipaikka, vihkimisen Kartanolla voi järjestää omaan aikatauluun sopivaksi. Hääparille ja vieraille on helppoa, kun koko hääjuhla järjestetään samassa paikassa. Vihkiminen onnistuu kesäaikaan ulkona maisematasanteella tai vanhan lehtikuusen alla tai sisällä esimerkiksi Keltaisessa salissa tai Isännänsalissa. Vihkimistä varten varaamme teille ulos puolipyöreän pöydän valkoisella koristeliinalla sekä muutaman penkkirivin tuoleja tai järjestämme vihkitilan Kartanon johonkin saliin. Vihkimisjärjestelyistä veloitamme 100 €. 


Valokuvaus

Kartanon pihapiiri tarjoaa hienon taustan valokuville. Suosittelemme valokuvastudio Aliaksen tai Rouva Mustan palveluja. 


Kuljetus

Tarjoamme Teille kuljetusta Kuopion Tila-autot Oy:n kanssa: 
– Kartano–Kuopio arkena klo 22 saakka noin 160 €/suunta/bussi (yli 20hlö). 
– Arkena klo 22 jälkeen ja sunnuntaina noin 180 €/suunta/bussi. (yli 20hlö) 
– Hinnat tarkemmin tarjouksen mukaan. 


Tilausristeily

Tilausristeily keskustasta Koivumäelle tai toisin päin kauniista Kallaveden maisemista nauttien kestää noin 1,5 tuntia. Hinta tarjouksen mukaan. 


Lasten viihtyminen

Lapsille on oma pieni leikkihuone ja vanhasta kaapista löytyy viihdykettä leikkehin. Lastenhuoneen yhteydessä isompi WC vauvanhoitoon sekä mikroaaltouuni käytettävissänne ruokien lämmitykseen. Kesällä pihapiirissä lampaita sekä heppoja – katseltavaa siis riittää. 


Henkilömäärän vahvistaminen

Tilaisuuden lopullinen henkilömäärä viimeistään 7 vrk ennen tilaisuuden sovittua ajankohtaa. Koivumäen Kartano laskuttaa ruokatarjoilusta ennakkoon vahvistetun henkilömäärän mukaisesti. 


Maksaminen

Tilaisuuden voi maksaa kartanolla käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Hyväksymme myös American Express- ja Diners Club -luottokortit. Mikäli haluatte, että tilaisuutenne laskutetaan, perimme laskutuslisää 9 €/lasku. Laskutusvaihtoehtoina: verkkolasku, pdf-lasku sähköpostilla tai perinteinen paperilasku. Mikäli haluatte laskun, pyydämme ilmoittamaan laskutustiedot ennen tilaisuutta. Tarkastamme luottotiedot ja laskutusta varten tarvitsemme myös sosiaaliturvatunnuksen. Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron. 

Liity postituslistallemme!

Se ei maksa mitään! Liittymällä kuulet ensimmäisenä tarjouksistamme.